Продукти
-
течен шоколад
за пълнеж
-
40
г
масло
-
1
пак.
ванилия
-
4
яйца
-
1
с.л.
какао
натурално
-
1
с.л.
кисело мляко
-
250
мл
прясно мляко
-
150
г
брашно
Начин на приготвяне
- Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста каша. Прибавяме киселото мляко, ванилията и какаото. Отново разбиваме добре.
- В нагрят, намазан с масло тиган сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до зачервяване на палачинките.
- Преди поднасяне намазваме палачинките с шоколада и ги завиваме на руло. Допълнително може да гарнираме със сметана или сладолед.