Шоколадови палачинки

Продукти

  • течен шоколад
    за пълнеж
  • 40 г масло
  • 1 пак. ванилия
  • 4 яйца
  • 1 с.л. какао
    натурално
  • 1 с.л. кисело мляко
  • 250 мл прясно мляко
  • 150 г брашно

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста каша. Прибавяме киселото мляко, ванилията и какаото. Отново разбиваме добре.
  2. В нагрят, намазан с масло тиган сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до зачервяване на палачинките.
  3. Преди поднасяне намазваме палачинките с шоколада и ги завиваме на руло. Допълнително може да гарнираме със сметана или сладолед.