Начин на приготвяне
- Брашното и какаото се смесват и си пресяват през сито, прави се кладенче и в него си изсипва яйцето.
- С помощта на вилица замесваме тесто, като вземаме по малко встрани. Ако е необходимо прибавяме съвсем малко вода за да омесим добре тестото, но това зависи от големината на яйцето.
- Като омесим тестото го увиваме в стреч фолио и го оставяме на стайна температура за около 1час за да се активира глутена в брашното.
- Готовото тесто се разделя на две части разточва се върху набрашнена повърхност, като се минава през машина за паста. Ако няма такава се разточва с точилка на тънко.
- Оформят се равиолите с помощта на ринг или форма за рязане.
- Плънката приготвяме като разбъркаме маскарпонето със захарта и марсалата до получаване на еднородна смес и с помощта на лъжичка за кафе оформим топчета, който поставяме в средата на изрязаното тесто. Страните ги намазваме хубаво с разбит жълтък и отгоре слагаме тесто изрязано със същата форма крайчетата натискаме с вилица да прилепнат хубаво едно към друго.
- Готовите равиоли оставяме да поизсъхнат за 30-40 минути, след което ги сваряваме в подсолена с морска сол вода.
- Варим 3-5 минути, отцеждаме и прибавяме към готовият вече ягодов сос.
- Може да гарнираме с прясна мента, парченца плодове и люспи от бял шоколад.
- Приготвяне на соса: млякото, захарта и шафрана се кипват оставят се да изстинат и към тях прибавяме почистенити и измити ягоди. Пасираме и минаваме през цедка, преди да сложим равиолите леко ги загряваме.
|