Шоколадови целувки с крем от маскарпоне и малини

Продукти

  • 5 белтъка
  • 250 г пудра захар
  • 100 г натурален шоколад
    , разтопен на водна баня
  • за гарниране:
  • 100 г малини
  • за крема:
  • 150 г пудра захар
  • 250 г маскарпоне

Начин на приготвяне

  1. Разбийте белтъците на сняг, докато образуват връхчета. 
  2. Постепенно започнете да добавяте захарта, като продължавате да биете. Щом белтъчният сняг се сгъсти добре, добавете разтопения и леко охладен шоколад. 
  3. Разбъркайте внимателно с дървена лъжица, за да не спадне обемът на сместа. 
  4. Оформете целувки върху леко намазнена хартия за печене с шприц или малка лъжичка и ги изпечете (изсушете) на много слаба фурна. 
  5. За крема: в купа смесете и разбъркатие добре (до хомогенна смес) маскарпонето с пудрата захар. 
  6. От полученият крем се поставете  върху всяка целуква. Гарнирайте с малините и сервирайте.