Шоколадово мляко с тиква и ориз

Продукти

  • 30 г ориз
  • 90 мл мляко
  • 30 г бял шоколад
  • 40 г тиква (почистена)
  • 20 мл течна сметана
  • 10 г захар
  • 0,5 лайм
  • 20 мл лимончело

Време: 55 мин.
Ниво: средно

Large 2015 09 29 22 16 24 0300 0 1

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме ориза с млякото и захарта. 
  2. Тиквата я печем със сока от лайм и лимочело. 
  3. След като омекне я пасираме със сметаната. 
  4. След като оризът ни е готов и още топъл прибавяме шоколада и крема от тиква с лимонов аромат. 
  5. Ястието може да се консумира и топло и студено.