Продукти
-
мазнина за формите
-
50
гр.
какао
-
270
гр.
захар
-
125
гр.
брашно
-
7
яйца
-
200
гр.
масло
-
200
гр.
натурален шоколад
Начин на приготвяне
1. Натрошаваме шоколада и го разтопяваме с маслото на водна
баня, като се разбърква непрекъснато.
2. Яйцата се разбиват със захарта, след
което се прибавя шоколадовата смес, брашното и какаото.
3. Всичко се смесва много добре, след което се разпределя във форми за печене, който са предварително намазнени.
4. Печем в загрята на 200-215 градуса фурна за 10 минути, но не
повече, тъй като има опасност течния център да
изчезне.
5. Гарнираме се с топка сладолед, пресни сезонни плодове или кой с каквото пожелае.