Скариди с ананас и кашу
Продукти
5 г
див лук
сол на вкус
20 г
печено кашу
10 мл.
ром
20 г
масло
50 мл.
кокосово мляко
0,5
ананас
3 бр.
скариди (размер 8-12 бр./в кг.)
Време:
40 мин.
Ниво:
професионално
Начин на приготвяне
Почистете ананаса от сърцевината и с малко ножче отделете ядивата част от кората; запазете я за сервиране.
Обелете скаридите.
Загрейте маслото в тиган и сложете едновременно обелените скариди, ананаса и кашуто.
Запържете до златисто и осолете по свой вкус.
Сипете рома и го запалете, за да фламбирате ястието.
Налейте кокосовото мляко и го задръжте на котлона докато се сгъсти.
Поръсете със ситно нарязан див лук и подредете ястието по атрактивен начин в останалата във формата на купичка кора от ананас.