Продукти
-
100
гр
моркови
-
200
гр
кафяви печурки
-
50
мл
олио
-
4
с.л.
соев сос
-
1
глава
червен лук
-
600
гр пресни
скариди
-
100
гр
броколи
-
1
червена чушка
-
150
гр
жасминов ориз
-
50
гр
масло
-
шафран
-
100
гр
соеви кълнове
-
сол
-
черен пипер
-
лимон
Начин на приготвяне
1. В дълбок тиган запържваме почистените и нарязани на лентички зеленчуци за около 6-8 мин., за да останат леко хрупкави. Добавяме соевия сос и махаме от котлона.
2. В отделен тиган запържваме почистените пресни скариди в малко масло, малко сол и черен пипер. Прибавяме ги към зеленчуците. Добавяме и соевите кълнове.
3. Сваряваме жасминовия ориз с щипка шафран, която добавяме към края на варенето. Прецеждаме и добавяме малко масло и сол. Настъргваме кората на лимона.
4. Сервираме като гарнитура към скаридите и зеленчуците. По желание може да поръсите с нарязан пресен магданоз.