Скариди с ориз и зеленчуци |
|
Продукти
|
Време: 35 мин.
|
Начин на приготвяне1. В дълбок тиган запържваме почистените и нарязани на лентички зеленчуци за около 6-8 мин., за да останат леко хрупкави. Добавяме соевия сос и махаме от котлона. 2. В отделен тиган запържваме почистените пресни скариди в малко масло, малко сол и черен пипер. Прибавяме ги към зеленчуците. Добавяме и соевите кълнове. 3. Сваряваме жасминовия ориз с щипка шафран, която добавяме към края на варенето. Прецеждаме и добавяме малко масло и сол. Настъргваме кората на лимона. 4. Сервираме като гарнитура към скаридите и зеленчуците. По желание може да поръсите с нарязан пресен магданоз. |