Скумрия с домати

Продукти

  • 1 връзка магданоз
  • 2 глави лук
  • 1 лимон
  • 0,5 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.ч. олио
  • 1 ч.ч. брашно
  • 3 домата
  • 6 скумрии

Време: 45 мин.
Ниво: средно

Large skumriya s domati

Начин на приготвяне

  1. В сгорещена мазнина изпържваме изчистените и измити скумрии. 
  2. Отделно, в друг съд, изпържваме брашното със сол и черен пипер. Добавяме едро нарязания лук и доматите.
  3. Разреждаме доматеното пюре с малко студена вода и го изсипваме при брашното. Тази смес от брашно и доматено пюре, слагаме на огъня и я варим докато се сгъсти. След това я прибавяме към лука и доматите. Разбъркваме и изсипваме върху скумриите. 
  4. Срязваме горните парчета риба и между разрезите пъхаме порченца тънко нарязан на кръгчета лимон.
  5. Запичаме на слаба фурна докато хване златисто-кафява коричка. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.
  6. Сервираме топла.

Съвет: 

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).