Начин на приготвяне
- За сладките: Пресяваме три пъти бадемите, какаото и пудрата захар.
- Разбиваме белтъците първоначално на ниска степен докато се образува пяна. След това увеличаваме степента и постепенно се прибавяме захарта. Разбиваме до „меки върхове“. Към тях прибавяме на 3 пъти бадемовата смес. Разбъркваме внимателно със шпатула. Сместа пълним в пош и шприцоваме "макарони" с диаметър около 4 см. Потупваме тавата отдолу и ги оставяме за около 40 минути на стайна температура, за да хванат коричка. Печем ги в предварително загрята фурна, на 160 градуса за около 10-12 минути.
- За крема: Загряваме и кипваме сметаната и бейлиса.
- Веднага след това ги слагаме при начупения в купа шоколад. Разбъркваме и оставяме да се охлади. Прибираме в хладилник за около час, след което разбиваме внимателно с миксер, до пухкав крем.
- Върху една "черупка" макарон шприцоваме малко крем и захлупваме с друга "черупка".
- Оставяме да престоят няколко часа и сервираме.
Съвет: По желание, може да ги поръсим с малко шоколадови пръчици или кокосови стърготини.
|