Сладки Розички от бутер тесто |
|
Продукти
|
Време: 30
|
Начин на приготвяне1. Разстиламе бутер тестото. Препоръчваме да използвате прясното бутер тесто от Лидл, което е по-тънко разточено. 2. Нарязваме ябълките на две и не ги белим. Изчистваме от семената и ги режем на тънки полумесеци. Завираме на котлона водата със захарта и оставяме ябъките да заврят и омекнат. 3. Отделяме белтъка от жълтъка. Намазваме бутер тестото с разбития жълтък и го нарязваме на ленти около 5-6 см височина и 10 см дължина. 4. Нареждаме в горния край на лентата от бутер тесто резените ябълка, така че да се застъпват с издадената част нагоре. 5. Подвиваме долната част на лентата нагоре и после навиваме стегнато настрани, така че да стане като кошничка. Поставяме във формички за капкейк. 6. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 15 мин или докато се зачервят приятно. 7. След като са готови, оставяме леко да се охладят, вадим от формичките и поръсваме с пудра захар, пресята през цедка. |