Сладки "Розички"

Продукти

  • 2 ч.л. какао
  • 0,5 ч.ч. прясно мляко
  • 1 бакпулвер
  • 3 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 яйца
  • 250 г масло

Време: 35 мин.
Ниво: лесно

Large sladki rozichki

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме маслото и захарта, към тях добавяме яйцата и млякото. 
  2. Накрая добавяме пресятото брашно с бакпулвера. 
  3. Разделяме на 2 топки. Към едната топка прибавяме какаото и омесваме добре да се оцвети равномерно.
  4. Разточваме меко тесто с дебелина 2-3 мм на отделни кори и с малка чашка или кръгла формичка (около 5 см диаметър) изрязваме кръгчетата. Подреждаме кръгчетата керемидообразно, като започваме с бялото тесто и редуваме с какаото, общо 4. 
  5. Навиваме по дължина на руло и после го срязваме на две. Поставяме с отрязаната част към тавата. 
  6. Печем на 180 градуса, около 10-15 минути.