Сладкиш "Агнеса"
Продукти
-
за блата:
-
3
с.л.
прясно мляко
-
180
г
краве масло
-
180
г
пудра захар
-
80
г
орехи
смлени
-
1
бакпулвер
-
4
белтъка
-
180
г
брашно
-
1
ванилия
-
за глазурата:
-
4
жълтъка
-
200
г
пудра захар
-
1
ванилия
Начин на приготвяне
- За блата: Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме по малко прясното мляко и брашното с бакпулвера. Накрая добавяме орехите, ванилията и разбитите на сняг белтъци.
- Всичко разбъркваме добре и изсипваме в намазана с масло и посипана с брашно тавичка.
- Печем в умерена фурна, около 20-30 минути (зависимост от дебелината на блата, хубаво е да е по-тънък). Проверяваме с клечка за готовност.
- За глазурата: Разбиваме жълтъците на топло (на водна баня) с пудрата захар до побеляване. Прибавяме ванилията.
- Глазурата разпределяме върху охладения блат и оставяме да "стегне" около 18-24 часа.
- След това нарязваме сладкиша на ромбчета и сервираме.