Продукти
- за глазурата:
-
1
пак.
масло
-
30
г
захар
-
1
с.л.
вода
- за сладкиша:
-
2,5
ч.ч.
брашно
-
1
ч.ч.
захар
-
1
ч.ч.
олио
-
1
кофичка
кисело мялко
-
1
ч.л.
сода
-
4
с.л.
какао
-
1
ванилия
Начин на приготвяне
- Разбиваме всички продукти за сладкиша много добре, като предварително сме разтворили содата в киселото мляко.
- Печем около 40 минути, на 180 градуса. Оставяме да изстине.
- За глазурата: Разтапяме маслото с водата и захарта, и ги разбъркваме добре.
- Изстиналият сладкиш набождаме леко с вилица и намазваме с топлата глазура. Оставяме го на стайна температура да "стегне" глазурата, за около 30 минути.
- Нарязваме и сервираме.