Сладкиш без яйца

Продукти

  • за глазурата:
  • 1 пак. масло
  • 30 г захар
  • 1 с.л. вода
  • за сладкиша:
  • 2,5 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. олио
  • 1 кофичка кисело мялко
  • 1 ч.л. сода
  • 4 с.л. какао
  • 1 ванилия

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме всички продукти за сладкиша много добре, като предварително сме разтворили содата в киселото мляко. 
  2. Печем около 40 минути, на 180 градуса. Оставяме да изстине.
  3. За глазурата: Разтапяме маслото с водата и захарта, и ги разбъркваме добре.
  4. Изстиналият сладкиш набождаме леко с вилица и намазваме с топлата глазура. Оставяме го на стайна температура да "стегне" глазурата, за около 30 минути.
  5. Нарязваме и сервираме.