Продукти
-
15
г
пудра захар
-
15
г
масло
-
500
г
бутер тесто
- за крема:
-
2
яйца
-
80
г
пудра захар
-
40
г
брашно
-
300
мл.
прясно мляко
-
2
с.л.
ром
Начин на приготвяне
- Намасляваме тавичка и разстиламе хубаво тестото. Намазваме го с маслото и го оставяме за 10 минути да престой. Намокряме леко тестото с вода, поръсваме с пудрата захар, "надупчваме" с вилица и го слагаме да се пече на 200 градуса, за около 15-20 минути.
- За крема: В купа разбиваме яйцата със захарта, добавяме брашното и млякото. Слагаме сместа на котлон да кипне, като разбъркваме непрекъснато. Варим още 15 минути на слаб огън, като отново разбъркваме непрекъснато. Прибавяме рома, разбъркваме леко и оставяме да изстине.
- Разделяме изпеченото тесто на 3 равни ленти, като между всяка от тях намазваме с обилно количество от крема. И така докато покрием всички. Накрая завършваме с кора.
- Последната кора поръсваме с пудра захар. Нарязваме сладкиша на 6 равни части с остър нож.
- Сервираме на порции, изстуден.