Продукти
-
0,5
пак.
ванилия
-
40
г
масло
-
150
мл.
прясно мляко
-
15
г
бакпулвер
-
80
г
нишесте
оризово
-
5
яйца
-
1
щипка
сол
-
280
г
брашно
от кестени
-
280
г
захар
Начин на приготвяне
- В голяма купа смесваме сухите съставки с (брашното, захарта, ванилията, нишестето, солта и бакпулвера). Разбъркваме внимателно.
- Добавяме течните съставки - млякото и яйцата.
- Разтапяме маслото на ниска температура и го прибавяме към останалите продукти. Разбъркваме добре (разбиваме с миксер).
- Намасляваме форма за кекс и изсипваме сместа.
- Печем около 40-50 минути, в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.
- Преди сервиране, може да поръсим с малко кафява захар и да гарнираме със сладолед.