Продукти
-
70
мл.
прясно мляко
-
80
г
череши
-
4
яйца
-
200
г
захар
-
10
г
лимонова кора
-
130
г
масло
меко
-
65
г
нишесте
натурално
-
250
г
брашно
-
1
кофичка
кисело мляко
-
щипка
сол
-
1
бакпулвер
-
пудра захар
за поръсване
Начин на приготвяне
- В купа разбиваме захарта заедно с лимоновата кора.
- Добавяме яйцата, прясното, киселото мляко и маслото. Разбиваме на крем.
- Постепенно прибавяме брашното, нишестето и бакпулвера, като бъркаме така, че да се получи меко и пухкаво тесто.
- Почистваме черешите от дръжки и костилки и ги прибавяме към сместа. Разбъркваме внимателно.
- Изсипваме в тава или във форма и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 30-35 минути.
- Изваждаме сладкиша от фурната, и след като поизстине поръсваме с пудра захар.