Продукти
-
1
с.л.
захар
-
100
г
брашно
-
1
лимон
настъргана кора
-
100
мл.
прясно мляко
-
250
г
мус от круши
-
250
г
лешници
смлени
-
2
яйца
-
2
ч.л.
бакпулвер
-
50
г
масло
-
175
г
захар
-
3
круши
Начин на приготвяне
- Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Добавяме яйцата и разбиваме още.
- Добавяме лешниците и лимоновата кора, пресятото с бакпулвер брашно и млякото, и разбиваме добре.
- Изсипваме сместа в кръгла форма. Обелваме крушите, нарязваме ги на две половинки, които нарязваме с ножа по дължина и поставяме върху тестото. Преди и след печене поръсваме с малко захар. Печем на предварително загрята на 180 градуса фурна около 60 минути на най-долната степен на решетката.
- Приготвяме муса от круши от обелените и нарязаните на ситно круши, с малко изцеден сок от лимона. Сваряваме ги на слаб огън с малко вода и пюрираме. Сервираме сладкиша с муса.
Съвет: В муса, вместо лимонов сок може да добавим Амарето.