Продукти
-
1
ч.л.
канела
-
2
ч.л.
бакпулвер
-
2
ч.л.
сода
-
5
яйца
-
1
ч.ч.
олио
-
2
ч.ч.
кафява захар
-
2
ч.ч.
брашно
-
1
щипка
сол
-
3
ч.ч.
моркови
, настъргани
-
1
ч.ч.
орехи
- за глазурата:
-
225
г
сирене "филаделфия"
със стайна температура
-
6
с.л.
масло
- обезсолено, на стайна температура
-
2
ч.ч.
пудра захар
-
1
ч.л.
ванилия
, екстракт
-
2
с.л.
лимонов сок
-
30
г
бадеми
, натрошени
Начин на приготвяне
- В голяма купа смесваме брашното с бакпулвера, захарта, канелата, содата и солта.
- Разбъркваме ги добре и добавяме олиото на тънка струйка, и разбитите яйца, едно по едно.
- След това добавяме морковите и счуканите орехи. Разбъркваме сместа до хомогенност.
- Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем в предварително загрята на 180 градуса, около 45 минути.
- За глазурата: разбиваме добре Филаделфията и маслото. След това, бавно добавяме пудрата захар и бъркаме докато сместа стане хомогенна. Когато сместа е готова, добавяме ванилията и лимоновия сок.
- Готовия сладкиш намазваме с крема, поръсваме с натрошените бадеми и оставяме в хладилник за около 3-4 часа.
- По желание, преди сервиране поръсваме сладкиша с малко орехови ядки.