Сладкиш с моркови, бадеми и нежна глазура

Продукти

  • 1 ч.л. канела
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 2 ч.л. сода
  • 5 яйца
  • 1 ч.ч. олио
  • 2 ч.ч. кафява захар
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 щипка сол
  • 3 ч.ч. моркови , настъргани
  • 1 ч.ч. орехи
  • за глазурата:
  • 225 г сирене "филаделфия" със стайна температура
  • 6 с.л. масло - обезсолено, на стайна температура
  • 2 ч.ч. пудра захар
  • 1 ч.л. ванилия , екстракт
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 30 г бадеми , натрошени

Време: 4 ч.
Ниво: средно

Large sladkish s morkovi bademi i nezhna glazura

Начин на приготвяне

  1. В голяма купа смесваме брашното с бакпулвера, захарта, канелата, содата и солта. 
  2. Разбъркваме ги добре и добавяме олиото на тънка струйка, и разбитите яйца, едно по едно. 
  3. След това добавяме морковите и счуканите орехи. Разбъркваме сместа до хомогенност.
  4. Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем в предварително загрята  на 180 градуса, около 45 минути.
  5. За глазурата: разбиваме добре Филаделфията и маслото. След това, бавно добавяме пудрата захар и бъркаме докато сместа стане хомогенна. Когато сместа е готова, добавяме ванилията и лимоновия сок.
  6. Готовия сладкиш намазваме с крема, поръсваме с натрошените бадеми и оставяме в хладилник за около 3-4 часа. 
  7. По желание, преди сервиране поръсваме сладкиша с малко орехови ядки.