Сладкиш с моркови и орехи

Продукти

  • 2,5 ч.ч. моркови
    , настъргани
  • 1 щипка сол
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. сода
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 4 яйца
  • 1 ч.ч. олио
  • 2 ч.ч. захар
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. орехи
  • за глазурата:
  • 220 г крема сирене
    със стайна температура
  • 6 с.л. масло
    - обезсолено, на стайна температура
  • 200 г пудра захар
  • 1 ч.л. ванилия
    , екстракт

Начин на приготвяне

  1. В голяма купа смесваме брашното с бакпулвера, захарта, канелата, содата и солта. 
  2. Разбъркваме ги добре и добавяме олиото на тънка струйка, и разбитите яйца, едно по едно. 
  3. След това добавяме морковите и счуканите орехи. Разбъркваме сместа до хомогенност.
  4. Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем в предварително загрята  на 180 градуса, около 45 минути. 
  5. За глазурата: разбиваме добре крема сиренето и маслото. След това, добавяме бавно пудрата захар и бъркаме докато сместа стане хомогенна. Когато сместа е готова, добавяме ванилията. 
  6. Сладкиша намазваме/покриваме с крема и оставяме в хладилник за около 3-4 часа.