Продукти
-
2
ч.ч.
брашно
-
0,5
ч.л.
канела
-
1
ч.л.
сода
-
1
ч.ч.
орехи
натрошени
-
1
ч.ч.
кисело мляко
-
125
г
масло
разтопено
-
1
ч.ч.
захар
-
4
жълтъка
Начин на приготвяне
- Разбиваме жълтъците и захарта с миксер, докато се получи еднородна смес.
- След това, последователно прибавяме маслото, киселото мляко с угасената в него сода, и брашното.
- Отново разбиваме с миксер, но на по-бавна степен. Добавяме орехите и канелата, разбъркваме внимателно.
- Когато получим напълно хомогенна смес, я изсипваме в предварително намаслена и набрашнена тавичка. Печем на 200 градуса, около 30 минути.
- По желание, преди сервиране гарнираме с малко топинг карамел и сладолед.