Сладкиш с тиква

Продукти

  • 30 г краве масло, меко на стайна температура
  • 30 г заквасена сметана
  • 30 г крема сирене
  • за глазурата:
  • канела на вкус
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 100 г обелена и настъргана тиква
  • 125 г бяло брашно тип 500
  • 125 г кафява захар
  • 2 яйца
  • 65 г слънчогледово олио
  • за тестото:
  • 65 г краве масло
  • 30 г пудра захар

Време: 40
Ниво: лесно

Large sladkish tikva

Начин на приготвяне

1. Масло и захарта се разбъркваме с миксер до побеляване, прибавяме олиото, яйцата и след получаването на хомогенна смес добавяме брашното,  което е пресято с бакпулвера.

2. Канелата се разбърква с тиквата и се прибавя към останалата смес.

3. Изсипваме в тавичка с размер 20х25 см., предварително намазана с олио и поставена хартия за печене.

4. Сладкишът се изпича на 170 градуса за около 25 минути. Проверява се дали е готов с клечка за зъби. 

5. Маслото и пудрата захар се разбъркват до получаване на хомогенна смес. След това добавяме крема сиренето и накрая заквасената сметана.  С получената глазура се намазва изстиналия сладкиш. Може да се поръси с малко запечени ядки.