Сладкиш с тиква |
|
Продукти
|
Време: 40
|
Начин на приготвяне
1. Масло и захарта се разбъркваме с миксер до побеляване,
прибавяме олиото, яйцата и след получаването на хомогенна смес добавяме
брашното, което е пресято с бакпулвера. 2. Канелата се разбърква с тиквата и се прибавя към останалата смес. 3. Изсипваме в тавичка с размер 20х25 см., предварително намазана с олио и поставена хартия за печене. 4. Сладкишът се изпича на 170 градуса за около 25 минути. Проверява се дали е готов с клечка за зъби. 5. Маслото и пудрата захар се разбъркват до получаване на хомогенна смес. След това добавяме крема сиренето и накрая заквасената сметана. С получената глазура се намазва изстиналия сладкиш. Може да се поръси с малко запечени ядки. |