Сладкиш със сини сливи и царевично брашно със сорбе |
|
Продукти
|
Време: 65
|
Начин на приготвяне1.За да направим сорбето: махаме костилките и нарязваме сливите и ги пасираме на пюре. Претриваме през сито и изхвърляме кората. Трябва да получим 2 3/4 чаши пюре. Разбъркваме се в 1/2 чаша захар, вода, сол и лимонов сок. Замразяваме за най-малко 2 часа или до една нощ. 2. За да направите тортата: Загрейте фурната до 180 градуса. Подготвяме форма за печене около 27 см в диаметър - намазняваме и поръсваме с брашно. 3. Пресяваме брашното, бакпулвера и канелата заедно в купа. Разбъркваме и добавяме в солта и 1/2 чаша царевично брашно. 4. В купа разбиваме на крем маслото и захарта, докато станат пухкави. Добавяме яйцата едно по едно и бъркаме внимателно. В малка купа смесваме млякото, лимоновия сок, и екстракта от ванилия. 5. Разбъркваме в сухите съставки млякото и сместа от масло и яйца докато получим гладка смес. Разстиламе половината от тестото в подготвената тава. Поставяме половината от сливите върху тестото. Повтаряме с останалата част от тестото и останалите сливите. Поръсваме с 1 супена лъжица царевично брашно над горната част на тортата. Печем около 40-45 мин и оставяме да се охлади на стайна температура. 6. Нарязваме сладкиша на парчета. Поставяме до всяко парче и лъжица от сливовото сорбе. За по-добър вкус, можете да приготвите сладкиша от предишния ден. |