Продукти
-
4
с.л.
какао
натурално
-
1
бакпулвер
-
2
с.л.
вода
-
6
с.л.
бяло вино
или коняк
-
4
яйца
-
1,5
ч.ч.
брашно
-
1,5
ч.ч.
захар
-
250
г
масло
Начин на приготвяне
- Разбиваме маслото с половината от захарта, прибавяме виното и какаото.
- Слагаме сместа на котлона да заври.
- Тази смес разделяме в две чаши. Едната чаша оставяме да изстине.
- В отделен съд слагаме четирите яйца и ги разбиваме с останалата захар, брашното с бакпулвера, водата и останалата една чаша шоколадова смес.
- Печем около 30-40 минути, на 180 градуса.
- След като изстине сладкиша, го намазваме с останалата чаша шоколадова смес.