Сладко от горски ягоди

Продукти

  • 1 кг. горски ягоди
  • 2 кг. захар
  • 1 ч.л. лимонтузу (лимонена киселина)
  • 1 ч.ч. вода

Време: 6 ч. и 45
Ниво: средно

Large sladko ot gorski yagodi

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и измиваме ягодите.
  2. В съда, в който ще варим ягодите нареждаме ред ягоди, ред захар. Оставяме ги да престоят около 5-6 часа, като е добре да ги разбъркваме от време на време.
  3. На следващия ден ги слагаме на огъня да врат с една чаша вода.
  4. След като сиропът се сгъсти, прибавяме лимонтузуто. След 5 минути сваляме сладкото от огъня, като го разклащаме за да се отдели пяната и ягодите да не са залепнали една за друга.
  5. Изсипваме в бурканчета и затваряме докато са горещи. Обръщаме с капачката на долу, за се получи вакум.