Начин на приготвяне
- Запарваме кестените като ги варим 10 минути. Веднага ги изплакваме със студена вода 3 пъти.
- С остър нож правим кръстче отгоре и ги обелваме внимателно.
- Слагаме ги отново в чиста, топла вода и ги варим за още 10 минути, докато омекнат малко.
- Изплакваме ги със студена вода и ги почистваме от мъхчето.
- В тенджера поставяме водата, захарта и канелата, и ги сваряваме за 10 минути. Пускаме вътре кестените и продължаваме варенето за още около 15 минути.
- Сваляме от огъня и оставяме сладкото за 24 часа.
- На следващия ден слагаме сладкото на бавен огън, и го сваляме веднага след като заври.
- Оставяме сладкото да изстине напълно и повтаряме същата процедура 3 пъти.
- Изваждаме пръчката канела и изсипваме сладкото в стерилизирани буркани.
|