Сладко от пъпеш

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме, обелваме и почистваме от семките пъпеша. 
  2. Нарязваме го на резени, после на правоъгълничета. 
  3. Слагаме го в дълбока тава и го посипваме със захарта.
  4. Оставяме пъпеша със захарта да престоява така около 10 часа на хладно. 
  5. Ако не се е отделил достатъчно сок от плода, може да добавим 1 к.ч. вода и варим сладкото се вари на слаб огън, като от време на време внимателно отстраняваме отделилата се пяна. 
  6. Когато сладкото достигне желаната гъстота, добавяме лимонтузуто, разтворено в малко гореща вода, и ванилията и се разбърква добре. 
  7. Още топло, сладкото се налива в сухи и чисти буркани, които се затварят и се оставят 24 часа с гърлото надолу.