Начин на приготвяне
- Измиваме, обелваме и почистваме от семките пъпеша.
- Нарязваме го на резени, после на правоъгълничета.
- Слагаме го в дълбока тава и го посипваме със захарта.
- Оставяме пъпеша със захарта да престоява така около 10 часа на хладно.
- Ако не се е отделил достатъчно сок от плода, може да добавим 1 к.ч. вода и варим сладкото се вари на слаб огън, като от време на време внимателно отстраняваме отделилата се пяна.
- Когато сладкото достигне желаната гъстота, добавяме лимонтузуто, разтворено в малко гореща вода, и ванилията и се разбърква добре.
- Още топло, сладкото се налива в сухи и чисти буркани, които се затварят и се оставят 24 часа с гърлото надолу.
|