Начин на приготвяне
- Пресяваме брашното над дълбока тава. В средата правим кладенче, в което слагаме: 1с.л. олио, 1/2ч.л. сол, 1ч.л. захар. Содата бикарбонат и бакпулверът угасяме в оцета. Още докато шупти го добавяме в кладенчето. Започваме "събирането" на тесто. Наливаме малко по малко водата, така, че постепенно да се получи тестяна топка. Покриваме с памучни кърпи и оставяме да почине за 30 минути.
- Намазваме кухненския плот с олио и измесваме тестото върху намазнената повърхност. Намазваме тавичка за печене с олио. От топката оформяме питка с форма по желание. Намазваме питката с памук, топнат във вода и олио.
- Печем в загрята фурна, на 200 градуса - първо отдолу за да се вдигне добре (15 минути), след което включваме отгоре още 15-20 минути.
|