Продукти
- За плънката:
-
50
г
царевица
-
100
г
сирене "пармезан"
-
100
г
чери домати
-
100
г
тиквички
-
100
г
кисели краставички
-
100
г
бекон
-
50
г
зелени туршиени домати
-
50
г
бейби лукчета
мариновани
-
30
г
сушени домати
-
30
г
бяло сирене
-
50
мл
зехтин
-
5
г
сол
-
5
г
бял пипер
- За тестото:
-
10
мл
зехтин
-
2
г
захар
-
2
г
сол
-
7
г
мая
суха
-
150
мл
вода
-
300
г
брашно
Начин на приготвяне
- Разтваряме маята във водата (да е топла) заедно със солта и захарта.
- Пресяваме брашното и правим кладенче, в което изсипваме водата с разтворената мая, захар, сол и зехтин.
- Замесваме гладко тесто и оставяме да втаса, до удвояване на обема си.
- Вече готовото тесто го разточваме и полагаме в тава като краищата да излизат от тавата.
- За плънката: нарязваме чери доматите и сушените домати на половина. Настъргваме пармезана. Краставиците, бекона и тиквичките нарязваме на средно големи кубчета. Смесваме ги с чери доматите, сушените домати, маринованите лукчета, пармезана и царевицата. Овкусяваме със солта, белия пипер и зехтина.
- Вече готовата плънка полагаме в тестото и завиваме краищата на тестото към средата.
- От горе слагаме зелени туршиени домати.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.
- Преди сервиране, гарнираме с настъргано бяло сирене.