Начин на приготвяне
- Разтваряме маята във водата (да е топла) заедно със солта и захарта.
- Пресяваме брашното и правим кладенче, в което изсипваме водата с разтворената мая, захар, сол и зехтин.
- Замесваме гладко тесто и оставяме да втаса, до удвояване на обема си.
- Вече готовото тесто го разточваме и полагаме в тава като краищата да излизат от тавата.
- За плънката: нарязваме чери доматите и сушените домати на половина. Настъргваме пармезана. Краставиците, бекона и тиквичките нарязваме на средно големи кубчета. Смесваме ги с чери доматите, сушените домати, маринованите лукчета, пармезана и царевицата. Овкусяваме със солта, белия пипер и зехтина.
- Вече готовата плънка полагаме в тестото и завиваме краищата на тестото към средата.
- От горе слагаме зелени туршиени домати.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.
- Преди сервиране, гарнираме с настъргано бяло сирене.
|