Солени и сладки бутер хапки

Продукти

  • 1 ч.л. сол
  • 1 яйце
  • брашно
    за поръсване на плота
  • 1 с.л. захар
    едра, кристална
  • 900 гр. бутер тесто

Начин на приготвяне

  1. Разточваме бутер тестото леко, върху поръсения с малко брашно плот. 
  2. Намазваме с разбитото яйце. 
  3. Разделяме на 2 части. Едната половина от тестото поръсваме със сол, а другата със захар. 
  4. За да различаваме солените от сладките хапки, двете теста изрязваме с различни формички.
  5. Хапките печем в предварително загрята фурна, на около 200 градуса. 
  6. По желание тестото за солените хапки може да поръсим и със зърна ким, белено слънчогледово семе или сусамово семе, а за сладкото тесто - захарта може да смесим с малко канела или ванилия.