Соленки

Продукти

  • 1 яйце
  • 200 г кашкавал настърган
  • 1 пак. бутер тесто

Време: 20 мин.
Ниво: лесно

Large solenki

Начин на приготвяне

  1. Разстиламе бутер тестото и го намазваме с яйце. Поръсваме го с настъргания кашкавал.
  2. Нарязваме го на дълги ленти, които после оформяме на квадрати и режем всеки един по диагонал.
  3. Навиваме триъгълниците на руло по диагонал, мажем отгоре с яйце и поръсваме с още кашкавал.
  4. Печем на предварително загрята на 200 градуса фурна, около 10 -15 минути.

Съвет: Когато извадим бутер тестото от фризера го приготвяме докато е студено, не го оставяме да се размекне.