Продукти
-
черен пипер
на вкус
-
1
стрък
целина
-
олио
-
150
мл
червено вино
-
150
мл
мляко
-
6
с.л.
доматено пюре
-
1
морков
-
2
скилидки
чесън
-
1
глава
лук
-
400
г
кайма
-
80
г
бекон
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- В дълбок тиган нагорещяваме олиото. След това добавяме ситно нарязания бекон и го запържваме за около 3-4 минути.
- Добавяме измитият, почистен и настърган морков, както и ситно нарязаната глава лук и чесъна.
- Разбъркваме добре и запържваме още 5 минути. Добавяме и каймата. Разбъркваме добре и непрекъснато, за да не остане каймата на бучки. Бъркаме докато каймата леко се запържи.
- След това добавяме доматеното пюре, червеното вино, нарязаната на дребно целина, сол и черен пипер на вкус.
- Намаляваме котлона и оставяме соса да къкри на слаб огън за около 40-50 минути. Накрая добавяме и прясното мляко и оставяме да поври още 5-10 минути.