Спагети Ал Неро ди Сепия

Продукти

  • 4 домати от консерва
  • 50 мл сухо бяло вино
  • 4 скилидки чесън
  • 1 пеперончино
  • 500 г калмари
  • 8 с.л. студено пресован зехтин
  • 2 с.л. пресен магданоз
  • 500 г спагети
  • 2 торбички мастило сепия

Време: 20 мин.
Ниво: лесно

Large spageti al nero di sepiya

Начин на приготвяне

1. Загряваме зехтина в тиган, сотираме чесъна и пеперончиното, като разбъркваме около 30 секунди.

2. Изваждаме парченцата чесън от тигана и добавяме нарязаните на ситно калмари. Сотираме за около 1 минута. Добавяме виното и оставяме да къкри в продължение на две минути, като разбъркваме добре.

3. Изсипваме мастилото от сепия в тигана и добавяме две супени лъжици вода. Добавяме нарязните на ситно консервирани домати.

4. Сваряваме пастата според указанията, прецеждаме и добавяме в тигана. Ако е необходимо доливаме малко вода от тази на спагетите към соса. Гарнираме с магданоз преди да сервираме.

Мастило от сепия можете да намерите тук