Спагети "Карбонара"

Продукти

  • 200 мл течна готварска сметана
  • 2 жълтъка
  • 150 г сирене "пармезан"
  • 300 г пушен бекон
  • 1 пакет спагети
  • 2 скилидки чесън
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 40 мл зехтин

Време: 25 мин.
Ниво: лесно

Large spageti karbonara

Начин на приготвяне

  1. Слагаме спагетите да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата слагаме 1 ч.л. сол и 1 с.л. зехтин. 
  2. Нарязваме бекона на малки парченца и го запържваме в останалия зехтин заедно с нарязания на ситно чесън, докато започне да се свива.  
  3. Прибавяме заквасената сметана и след като заври намаляваме на слаб огън, задушаваме още няколко минути, докато сметаната започне да променя цвета си от бял на леко жълт. 
  4. След това добавяме жълтъците. 
  5. Готвим още 2-3 минути, за да може жълтъка да коагулира. След това добавяме малко черен пипер на вкус.
  6. Сварените спагети разбъркваме със соса, поръсваме с малко пармезан и сервираме горещи.