Спагети "Карбонара"

Продукти

  • сол на вкус
  • 2 скилидки чесън
  • черен пипер на вкус
  • 40 мл зехтин
  • 2 жълтъка
  • 200 мл течна готварска сметана
  • 150 г сирене "пармезан"
  • 300 г пушен бекон
  • 1 пакет спагети

Време: 25 мин.
Ниво: лесно

Large spageti karbonara

Начин на приготвяне

  1. Слагаме спагетите да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата слагаме 1 ч.л. сол и 1 с.л. зехтин. 
  2. Нарязваме бекона на малки парченца и го запържваме в останалия зехтин заедно с нарязания на ситно чесън, докато започне да се свива.  
  3. Прибавяме сметаната и след като заври намаляваме на слаб огън, задушаваме още няколко минути, докато сметаната започне да променя цвета си от бял на леко жълт. 
  4. След това добавяме жълтъците. 
  5. Готвим още 2 минути. Сваляме от котлона и добавяме малко вода от спагетите към соса, за да не става много гъст. След това добавяме малко черен пипер на вкус.
  6. Сварените спагети разбъркваме със соса, поръсваме с малко пармезан и сервираме горещи.