Начин на приготвяне
- Слагаме спагетите да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата слагаме 1 ч.л. сол и 1 с.л. зехтин.
- Нарязваме бекона на малки парченца и го запържваме в останалия зехтин заедно с нарязания на ситно чесън, докато започне да се свива.
- Прибавяме сметаната и след като заври намаляваме на слаб огън, задушаваме още няколко минути, докато сметаната започне да променя цвета си от бял на леко жълт.
- След това добавяме жълтъците.
- Готвим още 2 минути. Сваляме от котлона и добавяме малко вода от спагетите към соса, за да не става много гъст. След това добавяме малко черен пипер на вкус.
- Сварените спагети разбъркваме със соса, поръсваме с малко пармезан и сервираме горещи.
|