Продукти
-
2
консерви
домати на кубчета
-
1
чили
-
розмарин
-
черен пипер
-
сол
-
3
с.л.
зехтин
-
3
скилидки
чесън
-
2
бр.
фенел
-
500
гр
агнешка кайма
-
пармезан
-
1
пак.
спагети
Начин на приготвяне
1. Омесваме каймата с подправките и оформяме кюфтенца. Запържваме ги в зехтина и ги отцеждаме.
2. Нарязваме фенел на ситно и задушаваме с малко зехтин и ситно нарязания чесън, добавяме консервите домати и оставяме на котлона докато се сгъсти. Добавяме и чилито.
3. Сваряваме спагетите според указанията, прецеждаме и сервираме с доматения сос, кюфтенцата и поръсваме с настъргания пармезан.