Продукти
-
5
г
босилек
-
3
стръка
магданоз
-
140
г консерва
риба тон
в собствен сос
-
1
червена
чушка
люта
-
2
с.л.
зехтин
-
500
г
домати
-
1
глава
лук
-
350
гр.
спагети
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Сваряваме спагетите по указанието на опаковката.
- През това време нарязваме на ситно лука и доматите, и ги задушаваме в тенджера със зехтин.
- Чушката отрязваме на половина, отстраняваме семената и нарязваме на ситно - добавяме я в тенджерата. Задушаваме всичко за няколко минути.
- Изцедените спагети добавяме към соса в тенджерата и прибавяме наситнената риба тон, магданоза, босилека, солта - готвим няколко минути и сервираме.
- По желание може да гарнираме с настърган пармезан или кашкавал.