Спагети с домати, чили и риба тон

Продукти

  • 5 г босилек
  • 3 стръка магданоз
  • 140 г консерва риба тон
    в собствен сос
  • 1 червена чушка
    люта
  • 2 с.л. зехтин
  • 500 г домати
  • 1 глава лук
  • 350 гр. спагети
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме спагетите по указанието на опаковката. 
  2. През това време нарязваме на ситно лука и доматите, и ги задушаваме в тенджера със зехтин. 
  3. Чушката отрязваме на половина, отстраняваме семената и нарязваме на ситно - добавяме я в тенджерата. Задушаваме всичко за няколко минути.
  4. Изцедените спагети добавяме към соса в тенджерата и прибавяме наситнената риба тон, магданоза, босилека, солта - готвим няколко минути и сервираме.
  5. По желание може да гарнираме с настърган пармезан или кашкавал.