Спагети с гъби

Продукти

  • 350 г спагети
  • 2 с.л. зехтин
  • 300 г гъби
    , нарязани на едро
  • 120 г кашкавал
    , настърган
  • 2 скилидки чесън
    , накълцани на ситно
  • 1 домат
    , нарязан на шайби
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • 1 ч.ч. вода
  • 1 с.л. масло

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме спагетите според инструкциите на опаковката, до полуготовност и ги отцеждаме.
  2. Междувременно нарязваме и запържваме гъбите заедно с чесъна, в зехтина, до омекване, за около 6-7 минути.
  3. Добавяме водата и овкусяваме със сол и черен пипер. 
  4. Оставяме сосът да къкри, докато се изпари половината течност. Добавяме спагетите, нарязания на шайби домат и маслото, и разбъркваме. 
  5. Преди сервиране, поръсваме ястието с настъргания кашкавал.