Продукти
-
350
г
спагети
-
2
с.л.
зехтин
-
300
г
гъби
, нарязани на едро
-
120
г
кашкавал
, настърган
-
2
скилидки
чесън
, накълцани на ситно
-
1
домат
, нарязан на шайби
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
1
ч.ч.
вода
-
1
с.л.
масло
Начин на приготвяне
- Сваряваме спагетите според инструкциите на опаковката, до полуготовност и ги отцеждаме.
- Междувременно нарязваме и запържваме гъбите заедно с чесъна, в зехтина, до омекване, за около 6-7 минути.
- Добавяме водата и овкусяваме със сол и черен пипер.
- Оставяме сосът да къкри, докато се изпари половината течност. Добавяме спагетите, нарязания на шайби домат и маслото, и разбъркваме.
- Преди сервиране, поръсваме ястието с настъргания кашкавал.