Спагети с тиквички

Продукти

  • сол
    на вкус
  • 2 с.л. босилек
    , ситно нарязан (или копър)
  • черен пипер
    на вкус
  • 60 мл сметана
  • 60 мл зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава червен лук
    , нарязан на ситно
  • 500 г тиквички
    , нарязани на кубчета
  • 250 г спагети
  • 3 с.л. сирене "пармезан"
    , настърган

Начин на приготвяне

  1. Загряваме зехтина в голям тиган (който може да побере цялото количество спагети). 
  2. Добавяме чесъна и го пържим докато стане златист. 
  3. Изваждаме чесъна и добавяме нарязания на ситно лук и готвим на слаб огън, като разбъркваме докато лука започне да променя цвета си. 
  4. Увеличаваме огъня до среден и добавяме нарязаните тиквички. 
  5. Задушаваме зеленчуците, докато тиквичките омекнат. 
  6. Подправяме ги със сол и черен пипер на вкус. 
  7. Прибавяме сметаната и варим 1-2 минути. 
  8. Междувременно сваряваме спагетите в голямо количество вряща посолена вода. 
  9. Отцеждаме ги и ги прехвърляме в тигана при тиквичките. Разбъркваме добре. 
  10. Поднасяме спагетите поръсени с настърган пармезан.