Спагети с тиквички
Продукти
сол на вкус
2 с.л.
босилек , ситно нарязан (или копър)
черен пипер на вкус
60 мл
сметана
60 мл
зехтин
2 скилидки
чесън
1 глава
червен лук , нарязан на ситно
500 г
тиквички , нарязани на кубчета
250 г
спагети
3 с.л.
сирене "пармезан" , настърган
Време:
30 мин.
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Загряваме зехтина в голям тиган (който може да побере цялото количество спагети).
Добавяме чесъна и го пържим докато стане златист.
Изваждаме чесъна и добавяме нарязания на ситно лук и готвим на слаб огън, като разбъркваме докато лука започне да променя цвета си.
Увеличаваме огъня до среден и добавяме нарязаните тиквички.
Задушаваме зеленчуците, докато тиквичките омекнат.
Подправяме ги със сол и черен пипер на вкус.
Прибавяме сметаната и варим 1-2 минути.
Междувременно сваряваме спагетите в голямо количество вряща посолена вода.
Отцеждаме ги и ги прехвърляме в тигана при тиквичките. Разбъркваме добре.
Поднасяме спагетите поръсени с настърган пармезан.