Спагети със сьомга и скариди

Продукти

  • мащерка
  • зехтин
  • риган
  • 200 г филе сьомга
  • 200 г скариди
  • черен пипер
  • сол
  • 3 скилидки чесън
  • 1 пак. спагети
  • 150 мл бяло вино
  • 100 г чери домати

Начин на приготвяне

1. Задушаваме в дълбок тиган зехтина счукания чесън, сол, риган, мащерка, почистените скариди и нарязаната на малки парченца сьомга. Когато започне да стават златисти, добавяме и бялото вино и оставаме да се редуцира течността, но все пак да остане сос.

2. Нарязваме на половинки чери доматите и ги добавяме за около 5 мин. да се задушат.

3. Сваряваме спагетите според указанията на опаковката и след като се сварят, ги изцеждаме и добавяме в тигана с малко вода, в която са се сварили.

4. Сервираме с бяло вино. По желание можем да добавим и ситно нарязан пресен магданоз.