Продукти
-
мащерка
-
зехтин
-
риган
-
200
г филе
сьомга
-
200
г
скариди
-
черен пипер
-
сол
-
3
скилидки
чесън
-
1
пак.
спагети
-
150
мл
бяло вино
-
100
г
чери домати
Начин на приготвяне
1. Задушаваме в дълбок тиган зехтина счукания чесън, сол, риган, мащерка, почистените скариди и нарязаната на малки парченца сьомга. Когато започне да стават златисти, добавяме и бялото вино и оставаме да се редуцира течността, но все пак да остане сос.
2. Нарязваме на половинки чери доматите и ги добавяме за около 5 мин. да се задушат.
3. Сваряваме спагетите според указанията на опаковката и след като се сварят, ги изцеждаме и добавяме в тигана с малко вода, в която са се сварили.
4. Сервираме с бяло вино. По желание можем да добавим и ситно нарязан пресен магданоз.