Спаначени енчилади

Продукти

  • 480 г доматен сос
  • 5 бр. тортия
  • 0,5 ч.ч. заквасена сметана
  • 1 ч.ч. извара
  • 260 г спанак
  • 0,5 ч.ч. пресен лук
  • 1 с.л. масло
  • 2 скилидки чесън

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява до 190 ºС. В тиган се слага нарязаният на ситно спанак за 5 минути. Маха се от огъня и се добавя изварата и сметаната. Разбърква се. 
  2. Тортиите се затоплят една по една върху сух тиган или във фурната. 
  3. Сместа се разпределя върху тортиите, сгъват се подобно на дюнер и се подреждат в тавичка. 
  4. Поливат се с доматена салца или овкусен с подправки по избор доматен сос. 
  5. Запичат се за петнайсетина минути и се консумират на момента.