Продукти
-
480
г
доматен сос
-
5
бр.
тортия
-
0,5
ч.ч.
заквасена сметана
-
1
ч.ч.
извара
-
260
г
спанак
-
0,5
ч.ч.
пресен лук
-
1
с.л.
масло
-
2
скилидки
чесън
Начин на приготвяне
- Фурната се загрява до 190 ºС. В тиган се слага нарязаният на ситно спанак за 5 минути. Маха се от огъня и се добавя изварата и сметаната. Разбърква се.
- Тортиите се затоплят една по една върху сух тиган или във фурната.
- Сместа се разпределя върху тортиите, сгъват се подобно на дюнер и се подреждат в тавичка.
- Поливат се с доматена салца или овкусен с подправки по избор доматен сос.
- Запичат се за петнайсетина минути и се консумират на момента.