Спанак с яйца по панагюрски

Продукти

  • 500 г спанак
  • 3 скилидки чесън
  • 80 г сирене
  • 3 яйца
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 40 г масло
  • 1 с.л. брашно
  • 0,5 ч.ч. вода
  • 1 с.л. оцет
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол

Време: 40 мин.
Ниво: професионално

Large spanak s yaytsa po panagyurski

Начин на приготвяне

  1. В тиган разтопяваме масло и добавяме спанака. 
  2. Добавяме чесън, сол и черен пипер. 
  3. В купичка смесваме кисело мляко, брашно, сирене и малко оцет. 
  4. Изсипваме при спанака. 
  5. Разпределяме сместа в купички и в средата чупим по едно яйце, малко масло, червен, черен пипер и сол. 
  6. Печем във фурната.