Продукти
-
30
гр.
рукола
-
1
лимон
-
1
ч.л.
сол
-
2
с.л.
пипер
смлян (черен, червен и зелен)
-
4
ч.л.
олио
или зехтин
-
720
гр.
риба тон
Начин на приготвяне
- Нарязваме рибата тон на стекове, дебели около 1,5 см.
- Намазваме стековете с олио или зехтин и ги овалваме в солта и пипера.
- Печем на предварително загрята скара или на оребрен тиган, около 2 - 3 минути от всяка страна.
- Почистваме руколата и я поставяме в купа. Добавяме зехтина и малко лимон. Разбъркваме леко.
- Поднасяме рибата топла, гарнирана със салатата от рукола и резенче лимон.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).