Продукти
-
650
г
сирене "филаделфия"
-
4
яйца
-
260
г
захар
-
10
г
портокалови корички
-
250
г
обикновени бисквити
-
125
г
масло
, разтопено
-
350
г
заквасена сметана
-
1
ванилия
Начин на приготвяне
- За основата: натрошаваме бисквитите на дребно, прибавяме разтопеното масло, с което да слепим бисквитените трохи и с тях покриваме дъното на тавичката.
- За основната смес: разбъркваме сиренето с 200 г от захарта. Яйцата прибавяме едно по едно, и накрая портокаловите корички.
- Изсипваме сместа върху основата и слагаме във фурната, предварително загрята до 150 градуса.
- Печем около 10 минути. Намаляваме фурната на 130 градуса, и оставяме тортата още 10 минути.
- През това време разбъркваме заквасената сметана с останалата захар (60 г) и ванилията.
- След като минат 20 минути на 130 градуса, изсипваме отгоре и сметаната. Печем на 170 градуса още 10-15 минути.
- Готовият чийзкейк охлаждаме 12 часа в хладилника.
- По желание го гарнираме отгоре със сладко от ягоди, боровинки, вишни или череши.