Продукти
-
5
г
червен пипер
-
5
г
черен пипер
-
2
броя
дафинов лист
-
50
г
заквасена сметана
-
50
г
доматена паста
-
2
домати
-
1
глава
лук
-
100
г
целина
, глава
-
3
моркови
-
3
картофа
-
500
г
зеле
прясно
-
5
г
сол
Начин на приготвяне
- Нарязваме на жулиени лукa, зелето, морковите, целината, и ги запържваме в дълбок съд.
- Прибавяме червения пипер, доматената паста, дафиновия лист и сипваме топла вода.
- След това нарязваме картофите на средно големи кубчета и ги прибавяме към останалите зеленчуци. Варим до пълна готовност.
- Нарязваме доматите и копъра на ситно, и ги поставяме при сварените зеленчуци.
- Овкусяваме с черния пипер,червения пипер и солта.
- Вече готовия борш гарнираме със заквасена сметана.