Супа от броколи и шунка

Продукти

  • 100 гр шунка
  • 500 гр броколи
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • 1 глава лук
  • 600 мл телешки бульон
  • 1 скилидка чесън
  • индийско орехче

Начин на приготвяне

1. Задушаваме на бавен огън ситно нарязания лук, в зехтина с малко сол. Към края добавяме и ситно нарязаната скилидка чесън. Добавяме и броколите, които предварително сме измили и накъсали на розички. Задушаваме докато омекнат добре.

2. Доливаме горещия бульон, добавяме щипка прясно смляно индийско орехче и варим около 10 мин. Сваляме от котлона и пасираме.

3. В отделен тиган запържваме до златисто нарязаната на пръчици шунка.

4. Сервираме супата като я украсяваме с парченцата шунка. По желание може да добавим и лъжица заквасена сметана и крутони, както и цели розички от сварени броколи.