Продукти
-
200
г
нахут
-
1
стрък
праз лук
-
1
морков
-
20
г
масло
-
5
г
сол
-
5
г
бял пипер
Начин на приготвяне
- Накисваме нахута за 5-6 часа във вода.
- След това го слагаме да се вари за около час-час и половина.
- Почистваме и нарязваме на ситно праз лука и моркова.
- В дълбока тенджера разтапяме маслото и прибавяме нарязаните заленчуци. Задушаваме ги за около 2-3 минути.
- Към тях прибавяме вече сварения и отцеден нахут, солта, белия пипер и 500-700 мл топла вода.
- Варим още 10-15 минути.
- След това пасираме и прецеждаме през цедка (за да се отделят люспите от нахута и да се получи гладка смес).
- Преди сервиране, по желание гарнираме с тъмен балсамико или соев сос.